Metabolic Balance Beslenme ve Metabolizma Programı temsilcilerinden Dr. Devrim Avcı, metabolizmayı dengelemek ve yılbaşında da sağlıklı beslenmek isteyenler için tarifler verdi.Menünüzde sağlıklı seçimler yapınÖzel günlerde herkes yemeğin dozunu kaçırabiliyor. Ancak her koşulda doğru ve sağlıklı beslenmeden uzaklaşmamak büyük önem taşıyor. Kalabalık mekanlarda, kutlama yemeklerinde ya da yılbaşı gibi özel günlerde ağır, yağlı menülerin veya asitli içeceklerin tercih edilmemesi gerekiyor. Metabolic Balance Beslenme ve Metabolizma Programı temsilcilerinden Dr. Devrim Avcı; “Beslenme programımızda da olduğu gibi yılbaşı yemeğinde ilk lokmanızı mutlaka proteinden alın. Kalabalık sofralar cezbedici olsa dahi bir saatten uzun yemek masasında kalmamaya çalışın. Özellikle bir anda metabolizmanıza yüklenebilecek besinlerden kaçının. Sofralarınızı her gün olması gerektiği gibi sağlıklı menülerle donatın.” tavsiyelerinde bulundu. Dr. Devrim Avcı Metabolic Balance Beslenme ve Metabolizma Programı’na uyarak yılbaşı menüsü hazırlamak isteyenlere özel tarifler de paylaştı.Sıcak Başlangıç Bal Kabağı ÇorbasıMalzemeler: 1 porsiyon bal kabağı, 1 yemek kaşığı doğranmış soğan, 1 diş doğranmış sarımsak, tuz, taze karabiber, 300 ml sebze suyu, kolza yağıYapılışı: Soğanı ve sarımsağı yağda kavurun. Yıkanmış ve doğranmış bal kabağını da ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp yaklaşık 5 dakika kavurun. Sebze suyunu ekleyin, 20 dakika yavaşça pişirerek püre haline getirin. Zevkinize bağlı olarak, zencefil, limon otu, biberiye, köri tozu veya diğer lezzetli ot ve baharatların farklı kombinasyonlarını ekleyebilirsiniz.Işıltılı Ana Yemek Gevrekli Hindi GöğsüMalzemeler: 1 porsiyon hindi göğsü, 1 porsiyon çavdarlı ekmek gevreği, 1 diş sarımsak, selam otu, maydanoz, köri, tuz, karabiberYapılışı: Hindi göğsünü soğuk sudan geçirin, kurulayın, tuz ve karabiber ekleyin. Bir tavayı kızdırın ve hindi göğsünün iki yüzünü de üçer dakika kızartın. Fırını 100 derecede ısıtın ve hindiyi sıcak kalması için içine koyun. Yeşillikleri yıkayın ve sarımsaklarla doğrayın. Baharatları ilave edip, hindinin üzerine yayın ve tekrar fırına koyun. 200 derecelik fırında 6 ile 8 dakika kadar pişirin.Hafif Bir Lezzet Avokadolu Elmalı SalataMalzemeler: Avokado, kırmızı közlenmiş biber, mor lahana, taze soğan, maydanoz, dereotu, yarım elma.Yapılışı: Tüm malzemeleri doğrayarak bir salata kasesine ekleyin. Üzerine zeytinyağı, tuz, sumak, sarımsak ve elma sirkesi ilave edip, karıştırın.Sade Güzellik Tarçınlı Elma TatlısıMalzemeler: Yarım elma, zeytinyağı, 2 adet karanfil, tarçınYapılışı: Yarım elmayı dörde bölün. Tavada ısıtılmış zeytinyağında elma dilimlerini iki adet karanfil ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilıkken üzerine tarçın serpin.
GENEL
Yayınlanma: 28 Aralık 2021 - 22:54
Menünüzde sağlıklı seçimler yapın!
Metabolic Balance Beslenme ve Metabolizma Programı temsilcilerinden Dr
GENEL
28 Aralık 2021 - 22:54