"Klonlama Nasıl Yapılır?"

Ülkemizde ilk klonlama projesini başarı ile yürüten ve ilk klon canlıların üretimini sağlayan Prof

Ülkemizde ilk klonlama projesini başarı ile yürüten ve ilk klon canlıların üretimini sağlayan Prof. Dr. Sema Birler tarafından yazılan, “Klonlama Nasıl Yapılır?” çocuklara bilim farkındalığı ve bilim sevgisi kazandırmayı amaçlıyor. Çocuklar bu kitaptaki özel ve eğlenceli çizimlerin de yardımıyla bilimsel bir çalışmanın adımlarını ve heyecanını öğrenecekleri, bilimsel bir sürece katılacaklar.

“Gelecek vadeden teknolojilerin genç beyinlere tanıtılması ve hayal etmelerinin sağlanması gerekir. Bu kitap ile klonlama özelinde geleceğin bilimi olan biyoteknoloji konusunda çocukları özendirmek ve teşvik etmek istedim.” diyen ve bu düşünceden yola çıkarak çocukların rahatlıkla kavrayacağı bilgileri kaleme alan Sema Birler, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu ve aynı yıl Dölerme ve Sun’i Tohumlama Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1992 yılında TÜBİTAK tarafından desteklenen tez projesi ile doktora eğitimini tamamladı.

Başından sonuna kadar bir klonlama çalışmasına tanıklık edecek olan, geleceğin bilim insanları genç okurlar; sürecin neredeyse tamamını aşamalarıyla keşfetme fırsatını bulacaklar. “Klonlama Nasıl Yapılır?” bilimsel terminolojiyi keyifli bir anlatımla sunarak son sayfalarına dek heyecanla okunuyor. Ayla Delibaş Yetkin’in çizimleriyle renklenen eser, Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlanarak çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgiyle okuyacağı bilgilerle dolu.