FODER, 10 Yıldır Ülkemizde Finansal Okuryazarlık Bilinci ve Finansal Refah için Çalışıyor

FODER, 10 yılda özel sektörden kamuya; finansal okuryazarlık bilincinin artışı hedefiyle, küresel hedefleri göz önünde bulundurarak, toplumun her kesimi için finansal eğitim çağrısında bulunanlar aras

FODER, 10 yılda özel sektörden kamuya; finansal okuryazarlık bilincinin artışı hedefiyle, küresel hedefleri göz önünde bulundurarak, toplumun her kesimi için finansal eğitim çağrısında bulunanlar arasında lider bir ses oldu.

2012 yılından bu yana 3 milyonu aşkın kişiye erişerek finansal okuryazarlık bilinci kazandıran FODER, bireysel ve kurumsal 123 üyesi, 500’ü aşkın gönüllüsü ve birçok paydaşıyla, ülke çapında finansal okuryazarlık ve erişim farkındalıklarını geliştirme çalışmalarına devam ediyor. FODER, bugüne kadar kamu kurumları, belediyeler, eğitim kurumları, özel sektör ve sivil toplum iş birliğinde toplumun her kesimine yönelik finansal okuryazarlık eğitimleri verilmesini sağladı. 

Derneğin dünden bugüne hayata geçirdiği faaliyetlerinin yer aldığı video gösterimi ile başlayan ve Denizbank ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonun sunuculuğunu Dr. Artunç Kocabalkan üstlendi. Kocabalkan, FODER’in önemine ve Türkiye’ye kazandırmış olduğu finansal okuryazarlık bilincine değindi.

Birlikte, Türkiye’de ve Dünya Çapında Finansal Okuryazarlığı ve Finansal Refahı Geliştirmeye Devam Edeceğiz

FODER Yönetim Kurulu Başkanı Attila Köksal, CFA konuşmasında FODER’in ulusal ve uluslararası çapta gerçekleştirdiği projelerinden ve etkinliklerinden bahsetti. “Birlikte, Türkiye’de ve dünya çapında finansal okuryazarlığı ve finansal refahı geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Attila Köksal sözlerine, “FODER olarak kurulduğumuz günden bu yana, 10 yıldır gerçekleştirdiğimiz projeler, seminerler, araştırmalar, eğitimler; finansal okuryazarlığı politika yapıcıların, özel sektör liderlerinin ve eğitimcilerin gündemine koydu” diyerek devam etti.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında FODER’in 10. Yılını Kutluyoruz

FODER Danışma Kurulu Başkanı Özlem Denizmen “Cumhuriyetimizin 100. yılında FODER’in 10. yılını kutluyoruz” diyerek bu özel güne vurgu yaptı ve konuşmasının devamında kadınlar, çocuklar ve gençler için finansal okuryazarlığın önemine değindi. Finansal okuryazarlığın ilkokul müfredatına girmesi gerektiğini paylaştı.

Özlem Denizmen “FODER ilk 10 senesinde çok yol katetti. Bilinmeyen bir kavramı Türkiye’ye armağan etti. 2033 için hayalim; FODER’in finansal okuryazarlık ve zenginliğin demokratikleştirilmesi yolundaki katkılarının dünya çapında örnek gösterilmesi” diyerek önümüzdeki on yıl hedefini paylaştı.

Attila Köksal tarafından, FODER Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm paydaşları adına “Finansal okuryazar bir Türkiye” hedefiyle çıkılan bu yolda derneği bugünlere ulaştırmada gösterdiği gayret ve verdiği destekler dolayısıyla Özlem Denizmen’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Finansal Okuryazarlık Konusunu Sahiplenmemiz Şart

DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz “Türkiye’de çok zor ve kutsal bir görev üstlenen FODER’in destekçisiyiz. Herkesin bankacılık ağına dahil olduğu güçlü finansal sistem için ilk bakılması gereken yerin, finansal okuryazarlık olduğuna inanıyoruz.  Finansal okuryazarlık konusunu hepimizin sahiplenmesi şart” ifadelerini kullandı. 

FODER Yönetim Kurulu Üyesi İskender Ada, organizasyonun kapanışında tüm misafirlerle beraber FODER için yazdığı şarkıyı seslendirdi.

FODER 10. yılını açılış konuşmalarının ardından bireysel üyelerinin, kurumsal üye temsilcilerinin, gönüllülerinin ve proje paydaşlarının ağırlandığı bir kokteyl ile kutladı.