Maltepe'de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

31 Mart yerel seçimlerinden sonra oluşan Maltepe Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Esin Köymen başkanlığında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde toplandı

Maltepe Belediye Meclisi, yerel seçim sonrası ilk Meclis toplantısını, yeni Başkan Esin Köymen’in yönetiminde gerçekleştirdi. Nisan ayı olağan Meclis toplantısında yeni dönemde görev yapacak üyeler ve meclis komisyonları belirlenirken toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Esin Köymen, “Toplumcu belediyecilik anlayışıyla çalışacak, katılımcı demokrasinin en temel taşı olan muhtarlıklarımız, mahalle meclislerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız ve yerelde etkin olan demokratik kitle örgütlerimizin paydaşı olacağı bir yönetim mekanizmasıyla hep birlikte kararlarımızı alacağız. Bu yönüyle Maltepe Belediye Meclisi yeni dönemde etkin ve nitelikli bir yapı kazanacak” dedi.

Maltepe Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirerek yeni döneme merhaba dedi. 2024 yerel seçimlerinde, yüzde 59.06’lık rekor bir oyla Belediye Başkanı seçilen Esin Köymen’in yönetiminde gerçekleştirilen ilk toplantıda meclis başkanlıklarına, 1. ve 2. Başkan vekili seçimi, başkanlık divanına kâtip seçimi, belediye encümenine üye seçimi, ihtisas komisyonlarının belirlenmesi ve komisyonlara üye seçimiyle çeşitli birlikte üye seçimleri gerçekleştirildi.

Nisan ayı toplantısında önceki döneme ait 2023 yılı denetim komisyonu raporu ve 2023 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Faaliyet raporu oy çokluğuyla onaylanarak kabul edildi.