Kartal Halkı Belediye Başkanı'na sahip Çıktı!

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde toplam 365.155 seçmenin bulunduğu Kartal'da, kullanılan oy 296.729, Geçerli oy 289.510, Geçersiz oy 7.219, Katılım oranı %81'dir. CHP %54.77 birinci parti olurken, AKP %35.61 ikinci oldu. Oyların dağılımı; 158.555 Gökhan Yüksel'e, 103.082 Hüseyin Karakaya oy aldı ve 55 bin fark yedi. Gökhan Yüksel Belediye Başkanlığı'na tekrar seçilerek ikinci kez merhaba dedi.

Yerel seçimlerde büyük bir fark elde ederek, ikinci dönem için tekrar yetki alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, mazbatasını alarak görevine tekrar başladı.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yer alan Kartal Belediyesi Evlendirme dairesinde yapılan bir tören ile mazbatası ilçe seçim kurulu heyeti tarafından verilen Gökhan Yüksel’e ailesi ve yüzlerce seveni eşlik etti.

Mazbatasını teslim almasının ardından salona kısa bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, elde ettiği başarının Kartallıların eseri olduğuna vurgu yaparak, “Sizlerin sayesinde kazandık. Buna layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Herkese teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kartal için tam yol ileri” diye konuştu.

Seçimde başarı gösteren Meclis üyeleri de daha sonra ilçe seçim kurulu ve Gökhan Yüksel tarafından mazbataları verilerek süreç tamamlanmış oldu.

 

Mazbata töreninin ardından Belediye binası önünde yüzlerce vatandaşın katılımı ile ufak çapta bir de kutlama gerçekleştirildi.