Kartal'da Güven Timleri Hırsızlara Göz Açtırmıyor

Kartal'da güvenlik birimleri, huzur ve güvenliği sağlama amacıyla mal varlığına karşı işlenen suçları önleme ve suçluları tespit etme çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir. Kartal'da karavan hırsızı çok uzaklaşamadan Kartal Emniyet Müdürlüğüne bağlı 'Güven Timleri' tarafından çaldığı eşyalarla birlikte çok kısa bir sürede kıskıvrak yakalandı.

Kartal Karlıktepe Mahallesi Özsöğüt sokakta meydana gelen hırsızlık olayının failini Kartal Güven Timleri birkaç saat içinde yakalayarak, çalınan eşyaları müştekiye teslim etti.
8.10.2023 Pazar günü saat 08.00 sularında N.Ö adına kayıtlı olan ve işyerinin önünde park halinde bulunan karavanın içine giren E.B adındaki şahıs yaklaşık 10 dakikalık zaman diliminde araç içerisindeki değerli eşyaları alarak olay yerinden uzaklaştı.

Zanlı hırsızlık olayını gerçekleştirirken güvenlik kameralarının kendisini izlediğinin farkında değildi. Öğleden sonra aracının yanına gelen müşteki aracın kapılarının açık olduğunu fark ederek polise haber verdi.

Kartal Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olaya süratle müdahale etmesinin ardından devreye giren Güven Timleri zanlıyı araçtan aldığı eşyalarla birlikte ele geçirdi. Yakalanan zanlı “Daha kahvaltımı yapmamıştım. Beni nasıl buldunuz? Zaten bende bunları size getiriyordum” diyerek ne kadar pişkin olduğunu da Güven Timlerine göstermiş oldu.

Karakolda ifadesi alınan zanlı daha sonra adliyeye sevkedildi.
Son aylarda Kartal Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin özverili çalışmaları ile olaylara anında yetişmesi ile alınan önleyici tedbirler sayesinde Kartal’da asayiş olaylarında geçen yıllara göre oldukça azalma görülmesi de vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.